Nada yoga seminar – 26. 05. 2012.

26. 05. 2012. gosti Vidya Yoga škole su bili Elisabetta Lupano (Ad Sach Kaur elisabetta.lupano@libero.it) i Claudio Carucci (Saribjit Singh saribjitsingh@libero.it ), nada – yoga ačarije iz Rima iz škole Armonic Bath Gong Sound. Efekte zvučne terapije gongom treba doživeti, jer ih je nemoguće opisati. Gong terapija je sastavni deo Nada Yoge – joge zvuka. Vibracije gonga su u stanju da pokrenu mnoge potisnute impresije – samskare, kada zvuk gonga slušamo u stanju relaksacije. Ova tehnika je poznata i kao ”Gong bath”, ili kupanje zvucima gonga, jer nas zvučni talasi tog drevnog istočnjačkog i mističnog instrumenta u pravom smislu reči zapljuskuju, oslobađajući nas svega što je suvišno i potisnuto. Osećamo se rasterećeno i ispunjeno, jer smo bliži sebi. Povezujemo se sa svojom pravom Prirodom.

Po efektima, koje je gong terapija ostavila na učesnike seminara, bilo je očigledno da je prevazišao svačija očekivanja.

Seminar je bio namenjen joga instruktorima i vežbačima i na njemu je bilo prisutno preko 60 praktičara joge.

Seminar je sertifikovan i nosi 6 bodova prema standardima Yoga Alliance (USA) (www.yogaalliance.org) i Joga Alijanse Srbije (www.jogaalijansasrbije.org), koji se odnose na kontinuirano obrazovanje joga instruktora.