Redovni časovi joge

U Vidya Yoga školi se svakodnevno održavaju redovni časovi joge.
Grupe su koncipirane na sledeći način:

ponedeljak i četvrtak: od 07:00 do 08:00.
ponedeljak i četvrtak:
 od 09:00 do 11:00.
ponedeljak i četvrtak:
 od 19:00 do 21:00.

Svaki čas traje oko 2h, osim jutarnjeg (od 07:00 do 08:00), koji traje sat vremena.
Grupe su manje, do 17 vežbača.

Svi časovi se održavaju istovremeno uživo u studiju i online.

Program Vidya Yoga vežbanja asana daje akcenat na osnaživanju i istezanju dubokih mišića leđa. Praksa je pokazala da usled sedentarnog načina života u gradskim uslovima, mišići leđa do te mere oslabe, da su problemi sa kičmom neizbežni. Uz slabe trbušne mišiće to dovodi do narušavanja celokupne statike tela. Dolazi do pojave hroničnih bolova i preopterećivanja mišićno-koštanog sistema.

Vežbe ekstenzije prednjače u programu vežbanja i one su balansirane vežbama fleksije, time se postiže odgovarajuća mišićna ravnoteža. Što znači da se istežu i mišići agonisti kao i antagonisti.

Svaki čas hatha joge se sastoji od vežbi ekstenzija, fleksija, istezanje prepona (aduktora u zglobu kuka), inverzija i torzija i završava se joga relaksacijom (joga nidrom).

Paralelno sa veoma preciznim instrukcijama koje se tiču načina zauzimanja, zadržavanja i napuštanja asana – joga položaja, vežbači bivaju upućivani i u praksu jogičkog disanja u toku izvođenja asana, koja je podjednako važna, kao i pravilno zauzimanje joga položaja.

 Časove vode dugogodišnji instruktori joge:  Ivana i Dragan Lončar.