Tim joga učitelja i predavača

Dragan Lončar

Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 2. januara. 1957. godine. Direktor je Vidya Yoga škole. Sa jogom se upoznao tokom studija u inostranstvu 1976. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije.
Svog prvog učitelja, Swami Satyanandu, upoznaje 1982. godine tokom njegove evropske turneje i od njega dobija dozvolu da podučava jogu i meditaciju. Krajem 1982. samostalno je započeo karijeru učitelja joge, i od tada se bavi podučavanjem joge. Tokom dugogodišnje prakse i izučavanja različitih stilova joge velikih majstora, izgradio je sopstveni stil vežbanja i podučavanja, koji je nazvao Vidya Yoga – joga znanja, ističući na taj način neophodnost potpunog razumevanja predmeta kojim se bavimo, kao i ulogu spoznaje, ili uvida, koji prethode svakoj kvalitativnoj promeni ličnosti.

Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, fiziologije joge, kao i tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Već jednu deceniju posvećen je obuci instruktora joge. U slobodno vreme prevodi literaturu iz oblasti joge, kao i drugih praktično- filozofskih predmeta.

facebook


Ivana Lončar

Rođena u Beogradu 2. marta 1981. godine. Sertifikovan je joga instruktor u okviru Vidya Yoga škole i član Evropske Joga Alijanse. Diplomirala je na Sportskoj Akademiji u Beogradu na temu “Primena tehnika joge u sistemu sportske pripreme plivača“.

Jogom se bavi od 1999. Aktivno radi kao joga instruktor u Vidya Yoga školi od 2007. godine.

facebook


Mirela Đurić

Rođena 1980. godine u Somboru. Jogu praktikuje od srednje škole, a časove drži od 2011. godine. Završila je kurs za obuku instruktora Vidya yoga škole Dragana Lončara i intenzivni kurs za učitelje ashtanga vinyasa yoge Davida Swensona, kao i kurs Thai yoga masaže prvog i drugog nivoa Bojana Babića. Svakodnevno asistira i vodi redovne grupne i individualne časove na nekoliko lokacija u Beogradu. Pored toga svakodnevno održava svoju ličnu praksu asana i pranayame ashtanga vinyasa yoge.

Organizuje radionice i kurseve koji se bave edukacijom u oblasti manuelnih asistencija i nameštanja u asane i thai yoga masažom.

Diplomirana je meteorološkinja Fizičkog fakulteta u Beogradu.

https://www.facebook.com/pages/category/School/Ashtanga-Yoga-Chikitsa-Shala-1420771031552449/


Yuri Morozov

Yuri Morozov je rođen 23. decembra 1982. godine u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

1990. je sa porodicom emigrirao u Izrael, pa je tu i odrastao i stekao obrazovanje. Kao sportski trener je počeo da radi već od 2002. godine u okviru obavezne vojne službe i od tada je njegovo interesovanje za telo i njegove mogućnosti neprestano raslo.

Svoje iskustvo najviše je obogatio raznim sportskim aktivnostima, putovanjima i podučavanjem različitih veština. Yuri je licencirani instruktor hatha joge, ronjenja (PADI), planinarski vodič, fitnes instruktor i thai joga maser. Tečno govori pet jezika (ruski, hebrejski, engleski, italjanski i srpski). Jogom se bavi od 2008. godine, a 2015. godine je završio kurs za joga instruktora u okviru Vidya joga škole u Beogradu. Od tada radi kao istruktor joge u Srbiji.

Trenutno drži grupne časove joge u „Homeplace – prostor za razvoj tela i duha “, Beograd- Vračar; časove joge za firme i organizacije u kompaniji „Philip Morris Srbija“, individualne časove na srpskom, engleskom, ruskom i hebrejskom jeziku i radi kao asistent u Vidya Yoga školi.


Katarina Jurašin

Katarina je rođena 19. aprila 1978. godine u Africi, u Zambiji. Prvi put se susreće sa jogom 2000. godine kod Jasmine Puljo i kasnije njene učenice Mirjane Živković. Zvanje sertifikovanog joga instruktora dobija u Vidya yoga školi Dragana Lončara, generacija 2011/2012. Takodje je završila kurs prenatal joge kod Divne Miljković, 2014. godine.
Konstantno radi na usavršavanju kroz seminare i radionice meditacije, asana i joga filozofije. Radi kao asistent u Vidya Yoga školi.
Po zvanju je diplomirani filolog ukrajinskog i ruskog jezika i književnosti.

Drži individualne joga časove na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

facebook


Marija Nikolić

Rođena je 1986. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu, slikarski odsek, sa master radom na temu Zen filosofije i umetnosti.

Od 2009. godine se bavi jogom, a 2011. godine je završila kurs za joga instruktore u okviru Vidya joga škole Dragana Lončara u Beogradu. 2016. godine kao stipendista Indijske vlade, završava ITEC kurs za joga instruktore na S-VYASA joga univerzitetu u Bengaluru, Indiji. Pohađala je kurs meditacije 2010. godine u organizaciji Vidya joga škole i radi kao saradnik u Vidya joga školi od 2012. godine do danas.


facebook


Sonja Ivanišević

Sonja je rođena 11. januara 1982. godine u Zenici.
Prvi put se sa jogom susrela tokom studija 2001. ali je intezivno počela da je praktikuje od 2012.  
Završila je kurs za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi 2013. godine.

Angažovana je kao asistent u Vidya joga školi. Pored toga vodi časove Hatha joge u Bliss Yoga studiju i Dynamic Yoga studiju.
Završila je Master studije iz Etnologije i antropologije , Univerziteta u Beogradu, 2010. godine.

facebook


Zoran Zrnić

U okviru kursa za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi, predaje predmet: ”Etika joge”.

Zoran je menadžer i instruktor joge u Joga studio Hipokrat, Novi Sad (www.jogastudiohipokrat.rs). Po zanimanju ekonomista, osnivač je i rukovodilac firme „Hipokrat”. Jogom se bavi više od deset godina. Počeo je da vežba samostalno, iz knjiga. Posle nekoliko godina krenuo je da vežba i uči kod učitelja joge prof.dr Dragana Petrovića. Zvanje i sertifikat joga instruktora stekao je pohađajući školu za joga instruktore ‘’Vidya Yoga”.

Usavršavao se nekoliko godina na kursevima Shadow Yoge (www.shadowyoga.com) kod Šandora Remetea, kao i na kursu aštanga joge kod Dylan Bernstein-a (www.stillnessinaction.com) i Power Yoge kod Brajana Kesta (www.poweryoga.com)


Goran Mojović

Rođen u Foči, 21. avgusta 1960. godine. Po zanimanju ekonomista, a jogom se aktivno bavi od 1979. godine.

Sertifikat joga instruktora stekao je u školi za joga instruktore Vidya Yoga Dragana Lončara u Beogradu.

Vlasnik je Joga Massage Centra u Kragujevcu, u kojem od 2007. godine drži redovne grupne časove joge i meditacije. Takođe, vrši usluge svih vrsta masaža – manuelnih i energetskih. Od 2012. godine Joga Massage Centar redovno organizuje aktivan godišnji odmor u Grčkoj, u okviru kojih se u velikim grupama vežbaju joga i meditacija.


Predavači po pozivu

Prof.dr. Duško Spasovski

Rođen je 1.10.1971. godine u Beogradu. Dr. Spasovski radi na Institutu za ortopedsko hirurške bolesti “Banjica” Služba za dečju ortopediju i traumatologiju Mihajla Avramovića 28, Beograd.

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu.
1996 – 2007. Postdiplomske studije iz oblasti ortopedije.
Magistarsku tezu pod nazivom “Mogućnosti i prednosti triple osteotomije karlice u lečenju displazije kuka u adolescenciji” odbranio 5.6.2007. godine.

1998 – 2005. Specijalističke studije iz oblasti ortopedije i traumatologije.
1990 – 1996. Osnovne studije. Diplomirao sa prosečnom ocenom 9,64.
Fakultet Sporta i fizičke kulture Univerziteta u Beogradu.
1993 – 2005. Paralelne redovne studije. 

duskosp@gmail.com


Nina Stojadinović

Rođena 17. novembra 1975. u Beogradu.
Završila Fakultet fizičke kulture u Beogradu 2000. godine , a 2009. magistrirala na temu: ” Menadžment kvalitetom u fitnesu.”
Radi kao predavač na predmetima: Tehnika i metodika rekreacije i Pedagoška praksa na Visokoj Školi za Sport, smer Rekreacija.
Osnivač je i predsednik fitnes kluba “Ninas.’’
facebook

Licence:
Sertifikovani instruktor Hatha joge u klasi Dragana Lončara, škola Vidya Yoga. Član Evropske Joga Alijanse ( European Yoga Alliance),
Ocenjivač sistema menadžmenta kvalitetom po standardima serije ISO 9000:2000 ( ISO 9000:2000 Transition Auditor Training Course) kod Nigel Bauer & associates – international quality improvement training & consultancy services.

Sertifikovani pilates basic matwork instruktor po P.M.A. metodu ( Pilates Method Alliance), Udruge verificiranih instruktora Hrvatske, u klasi Asje Petersen.

U Vidya Yoga školi je angažovana kao predavač iz predmeta Funkcionalna anatomija i Antropomotorika tela, na kursu za obuku joga instruktora.