Aktivni odmor

XIII Aktivni letnji joga odmor na Hvaru

LETNJU ŠKOLU JOGE vode dugogodišnji učitelji joge: Dragan Ivana Lončar www.vidyayoga.net Program vežbanja će se odvijati pored mora ili u čistoj i provetrenoj sali (u slučaju kiše). Ponesite svoju prostirku za vežbanje. Tokom 10 dana biće dva treninga dnevno, u ukupnom trajanju oko 3 sata i 45 minuta dnevno.

Vežbanje joge, pravilno jogičko disanje i joga relaksacija u Jelsi na Hvaru

I GRUPA 10-23.07.2023. 14 dana / 13 noći

II GRUPA 23.7-03.08.2023. 12 dana / 11 noći

Jelsa, HVAR – nezaboravna lepota prirode uz aktivan letnji joga odmor. Doživite lepote najsunčanijeg ostrva na Jadranu uz svakodnevno vežbanje joge na obali mora. Uživajte u tirkiznom moru kraj Jelse, mediteranskoj hrani, predivnoj prirodi, mirisu lavande i borova i naučite da se opuštate i dišete.

Prva grupa: 10-23.07. ima 12 dana vežbanja joge (11-22.07.)

Druga grupa: 23.7-03.08. ima 10 dana vežbanja joge (24.7-02.08.)

Program vežbanja se odvija u hotelu Fontana Resort

Od 6 do 7h – Na obali mora, uz vežbe disanja dočekujemo izlazak sunca; Od 7 do 9h – Vežbamo joga položaje – asane;

Predveče – praksa duboke jogičke relaksacije – Joga nidra

Program putovanja:

Prvi dan – smeštaj u sobe od 15h. Prva usluga je večera. Noćenje. Od drugog do pretposlednjeg dana smeštaj na bazi polupansiona. Poslednji dan – doručak. Napuštanje soba do 10h. Kraj usluga.

CENA

za smeštaj po osobi u dvokrevetnoj sobi

RESORT FONTANA 2*prva grupa
10-23.7.23.14 dana/13 noći
druga grupa
23.7-3.8.23.12 dana/11 noći
Smeštaj u dvokrevetnoj classic sobi842 €772 €
Doplata za jednokrevetnu sobu175 €158 €

Cena aranžmana obuhvata: smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 13 polupansiona za prvu grupu, odnosno 11 polupansiona za drugu grupu, doručak i večera, ishrana na bazi švedskog stola ● sobe u

Fontana Resort 2*su classic sobe okrenute ka morskoj strani, imaju bracne krevete i ima manji broj tih bračnih kreveta koji se mogu razdvojiti ● časovi joge uključeni u cenu za smeštaj u hotelu Resort Fontana ● Korišćenje spoljnog bazena ● Korišćenje ležaljki pored bazena ● Muzika uživo 1-2 puta sedmično ● Korišćenje fitness sobe ● Boravišnu taksu ● Parking ● Troškove realizacije i organizacije aranžmana;

Cena aranžmana ne obuhvata: prevoz, lične troškove putnika ● ulaznice za različite objekte ● zdravstveno putno i kovid osiguranje koje iznosi 180 RSD dnevno po osobi;

Doplate: kućni ljubimac 8 € dnevno ● dečiji krevetić 3 € dnevno, obavezna najava ( date cene su za plaćanje preko agencije)

Popusti:

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj classic sobi na pomoćnom ležaju ima popust 55 €.

Dete od 0 – 11,99 godina sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, ima popust 110 € .

Dete od 0 – 11,99 godina koristi pomoćni ležaj u dvokrevetnoj sobi sa dve punoplatežne osobe, ima popust 100%

Opis i lokacija hotela:

Fontana Resort 2*, Jelsa 21465, ostrvo Hvar, Hrvatska

https://resortfontana-adriatiq.com/hr/resort-fontana Smešten je na maloj padini pored mora, okružen borovima i oleandrima u slikovitom gradiću Jelsa na ostrvu Hvaru. Prekrasna okolina, prijatna klima, mnogi kulturni i istorijski spomenici, predivne plaže, mnogobrojni kafići, restorani i barovi su deo Jelse.

Resort se sastoji od 24 paviljona sa smeštajnim jedinicama okrenutih ka morskoj strani, glavne zgrade koja se nalazi u blizini mora, u kojoj se nalazi restoran, bar i fitnes soba, i recepcijski paviljon koji se nalazi na vrhu tog hotelskog naselja, pored puta. Ishrana gostiju je na bazi švedskog stola, u glavnoj zgradi kompleksa. U sklopu resorta su i dva otvorena bazena sa morskom vodom od kojih je jedan za decu, okruženi suncobranima i ležaljkama, bežični WiFi internet, teniski tereni, menjačnica, besplatan parking. Plaža je udaljena oko 5 minuta od naselja. Prijava gostiju: od 16:00h, odjava do 10:00h.Smeštajne jedinice u ponudi – Classic Double Soba 2*Classic sobe se nalaze u tri paviljona po imenu: Maestral, Burin i Levanat. Sve sobe su okrenute ka morskoj strani i imaju balkon, sopstveno kupatilo, satelitsku televiziju, direktnu telefonsku liniju i ventilator. Površina sobe je 16m2. Sve classic sobe su dvokrevetne sa mogućnošću ubacivanja pomoćnog ležaja. Pomoćni ležaj može bid sofa na razvlačenje ili krevet na rasklapanje. Dužina pomoćnog ležaja je 180cm, a širina između 70-85cm; Double oznaka se odnosi na francuski krevet; s obzirom da se resort Fontana nalazi u borovoj šumi, i pored toga što su sobe okrenute ka morskoj strani, nema svaka pregledan pogled na more zbog borova, drugih paviljona i sl.

Detaljne opise i fotografije možete pogledati u albumu i na web stranici hotela

Prijavljivanje: putem e-maila uz dostavljanje podataka o putniku ime i prezime, adresa, broj mobilnog, e-mail adresa; za decu mlađu od 11,99 godina dostaviti tačan datum rođenja.

Rok za prijavu i uplatu 30% depozita traje do popune kapaciteta. U slučaju otkaza naplaćuju se penali 20€ na ime administrativnih troškova.

Otkazivanje putovanja od strane putnika:

70 dana pre dolaska penali 20€ na ime administrativnih troškova 59-45 dana pre dolaska penali 30% od ukupne cene aranžmana 46-31 dana pre dolaska penali 50% od ukupne cene aranžmana 30-21 dana pre dolaska penali 70% od ukupne cene aranžmana

20-0 dana pre dolaska i NO SHOW*, penali 100% od ukupne cene aranžmana

*NO SHOW – nepojavljivanje gosta

Politika otkaza ne može biti predmet žalbe putnika.

Opšte napomene: Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut na web sajtu www.carpediem-travel.rs ili putujem.online ili dostavljen putem zvaničnog maila agencije ● Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima organizatora putovanja. ● Napominjemo da recepcija na licu mesta smešta goste prema trenutnoj raspoloživosti u jedan od tri poviljona sa classic sobama. Agencija ne može uticati na poziciju i sprat sobe ● Putnici koji su imaoci inostranog pasoša dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave. ● Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu, sa rokom važenja još najmanje 6 meseci, od dana završetka putovanja ● Ponuđeni smeštaj je kategorisan prema lokalnoj kategorizaciji

  • Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

Uslovi plaćanja: Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate ● Obavezna uplata depozita 30% prilikom prijave, a najkasnije do 01.04.2022., 40% do 15.05.2022. ostatak do tri nedelje pre polaska na put.

Napomena: Broj soba je ograničen

Minimalan broj putnika za putovanje: Aranžman je rađen na bazi od minimum 25 punoplatežnih putnika po grupi. U slučaju putovanja manjeg broja putnika, aranžman neće biti otkazan već ponuđen po korigovanoj ceni uz saglasnost putnika. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju više sile ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili pomeri datum polaska, i to najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje o čemu će putnici biti obavešteni pisanim putem. Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti. 

Fakultativni izleti: biće organizovani i ponuđeni na licu mesta; nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

Prevoz informativno:

Beograd-Split, redovna autobuska linija Beograd-Split prevozioca BS Tours i Lasta/ noćna vožnja ili avionom Beograd-Split-Beograd (može se kupiti u agenciji) Split-ostrvo Hvar, Jelsa https://www.jadrolinija.hr/ Asistiramo u kupovini karata za trajekt.

Od Splita do Jelse je moguće stići katamaranom redovnim linijama, potom taksijem do smeštaja. Udaljenost od centra Jelse do smeštaja je oko 1 km. Ili od Splita do luke Stari Grad, trajektom, redovnim linijama, pa potom taksijem do smeštaja. Udaljenost od luke Stari Grad do smeštaja je oko 11 km.

Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. O uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku više informacija možete naći na sledećim linkovimahttps://mup. gov.hr/uzg-covid/hr vatski/286211 i

https://www.mfa. gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Napomena: Organizator putovanja je agencija Carpe Diem Travel d.o.o. koja poseduje polisu osiguranja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 2701624; datum važenja polise (garancije) je od 08.11.2022-08.11.23.godine, DUNAV OSIGURANJE A.D.O. za pokriće po polisi u iznosu do 30.000€. 

Obaveštenje o načinu i mestu prijema reklamacije: Reklamacija se može uložiti pismenim putem uz odgovarajuću dokumentaciju na mestu prodaje aranžmana ili elektronskim putem. Agencija će u roku od 8 dana dostaviti odgovor na reklamaciju. Mesto određeno za prijem reklamacije: Carpe Diem Travel d.o.o., Patrisa Lumumbe 50, 11060 Beograd- isključivo pismenim putem, PIB 108375462 , MB 20986743, delatnost 79.12 tur-operator; office@carpediem-travel.rs; Odgovorno lice, Miroslava Ješić, 062 262 278.

Program putovanja broj 3 Letnja škola joge na Hvaru cenovnik br.2 od 08.03..2.2022.

TELEFON ZA VANREDNE SITUACIJE putnicima uvek na raspolaganju +381 62 262 278

Za sve dodatne informacije telefoni 064 31 31 680 i 062 262 278

Opšti uslovi putovanja agencije Carpe Diem Travel su sastavni deo ovog programa

Program br.2 od 10.02.2023.