Leto 2015. Hvar

Ovo je bila sedma letnja škola joge u organizaciji Vidya Yoge kojoj su prisustvovali oni koji vole aktivan godišnji odmor. U predivnom mestu Vrboska u hotelu Adriatik nadomak mora u gustoj borovoj šumi se i ovog leta u dve grupe (julska i avgustovska) odmaralo i rekreiralo više od 70 polaznika.

Program vežbanja je bio sledeći: od 6:00 do 7:00 smo na plaži uz vežbe disanja i meditacije dočekivali izlazak sunca. Od 7 do 9h su sledile asane na terenu koji je takođe okružen borovom šumom u blizini mora. Poslepodnevni deo se odnosio na meditaciju i joga nidru u vremenu od 18:30 do 19:15. I nakon večere, oko 21 h smo često u tišini noći pored mora meditirali.

Žao nam je što smo morali da u avgustovskoj grupi odbijamo zainteresovane, a bilo ih je, na osnovu informacije koju smo dobili od agencije Carpe Diem, oko dvadesetak , međutim zaista više nije bilo ni jednog slobodnog kreveta. Naša, kao i preporuka agencije Carpe Diem je da se za sledeću letnju školu joge prijavljujete ranije, kada ćete moći da u više rata otplaćujete svoj smeštaj.

Sledeće fotografije trebalo bi da više od reči prenesu atmosferu vežbanja i drugih aktivnosti koje su pratile ovakav program letnjeg godišnjeg odmora.

Slike možete pogledati u galeriji.