Tim učitelja za obuku joga instruktora za rad sa trudnicama

Divna Miljković

Rođena u Beogradu 11. februara 1954. godine.

Divna je završila Srednju medicinsku školu za babice 1973. godine i diplomirala na Višoj medicinskoj školi 1988. godine.

Od 1973. do 1997. godine radila je kao babica u porodilištu, edukovala se za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj i ima dugogodišnje iskustvo vođenja tog programa. Tokom rada u porodilištu i privatnoj praksi u pripremu trudnica za porođaj integriše elemente joge sa željom da trudnice usmeri ka prirodnom porođaju.

Sertifikovani je fitness instruktor (Core Fitness Course, FISAF, 2004. ) i ima dugogodišnje iskustvo u vođenju programa rekreacije.

Sertifikovani je instruktor Hatha joge u klasi Dragana Lončara, škola Vidya Yoga i sertifikovani instruktor Prenatal joge ( Yoga Alliance, SAD).


Dragan Lončar

Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 2. januara 1957.  godine. Sa jogom se upoznao tokom studija u 1976. god. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije.

Lončar je prvi u Srbiji počeo da uvodi standarde evropskih i svetskih  asocijacija u podučavanju joge i obuci instruktora joge.  Lončar i njegova škola joge registrovani su kod Yoga Alliance (SAD) i European Yoga Alliance (Španija),  najjačim federacijama joga instruktora i škola joge u svetu. Dragan Lončar je predstavnik Evropske Joga Alijanse za Srbiju i Hrvatsku.

Zajedno sa Prof.Dr. Vukom Stambolovićem i lekarima Komisije za Tradicionalnu Medicinu pri Ministarstvu Zdravlja Republike Srbije, Lončar doprinosi da se krajem 2008. godine donese pravilnik o alternativnoj medicini, ( u delu, koji se odnosi na jogu) kojim je joga priznata od strane Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, kao metod za unapređenje zdravlja ljudi. Ovim je pravilnikom, prvi put kod nas zvanično omogućeno uvođenje joga terapije u zdravstvene državne ustanove.
Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, fiziologije joge, tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Poslednjih godina on se posvetio obuci instruktora joge. U slobodno vreme prevodi literaturu iz oblasti joge, kao i drugih praktično- filozofskih predmeta.


Dr. Milica Vesić Dimitrijević

Dr. Milica Vesić Dimitrijević rođena je u Beogradu gde je završila školovanje  i Medicinski fakultet.
Godinu dana školovana u USA.
Od 1975. godine radila na Ginekološko akušerskom odeljenju Bolnice Dr Dragiša Mišović u Beogradu kao  specijalista ginekologije i akušerstva.
Edukovana u okviru perinatologije na King’s Koledžu u Londonu gde je usavršila svoje poznavanje ultrazvuka.
U toku rada u Bolnici bila uključena u UNICEF-ov program ’’Baby Friendly’’ kao spoljnji ocenjivač.
Od 2006. godine radi kao privatnik u svojoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu.

Kako je 36 godina u aktivnoj ginekološko akušerskoj praksi i poznaje sve protokole i postupke koji se primenjuju u porodilištima u našim bolnicama,  pristalica je što prirodnijeg pristupa trudnoći i porođaju.
Učestvuje u pripremi trudnica za prirodni porođaj i pristalica je što manjeg medikamentoznog mešanja u prirodni tok porođaja.