Yoga put samospoznaje – Maja Radojković

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 2102
  • File Size 150.45 KB
  • File Count 1
  • Create Date 8. December. 2016.
  • Last Updated 15. May. 2023.

Yoga put samospoznaje – Maja Radojković

Sažetak

Energija početka, energija stvaranja. Jedinstvo svega, sve u jednom sadržano, Jednost. Jednost, kao takva, kao ono sto jeste, izjavljuje svojim postojanjem:
tišina, praznina, punoća, ne-pokretnost, gustina, svetlost, ljubav, lakoća, ispunjenost – Ja sam. U svakom sam srcu, u svakom trenutku prebivam u Tebi; činim sva tvoja tela, ispraćam svaki tvoj udah i izdah, boravim iza svake tvoje misli, ispoljavam se u svim tvojim osećanjima. Da li me vidiš, možeš li me spoznati sa svoja dva blistava oka? Osećaš li kako isunjavam svaku tvoju ćeliju i kako se prostirem na čitav onaj prostor okolo? Da li znaš da si Ti u stvari Ja i da sam Ja Ti? Mi smo zajedno, dok stvarnost percipiraš na nivou dvojstva, odvojenosti… I mi smo Jedno, kada napustiš i taj koncept uma, nastavljajući da postojiš van svih ograničenja, koja si, jednom, za sebe izabrala.

Sada se već možeš zapitati: “Zar sam Ja sama izabrala da se odvojim od Tebe, koji si sve, da Jedinstvo zamenim za dualnost, za, rekla bih, beskrajno ograničeno spoznavanje sveta? Zašto bih tako nešto učinila?” I evo mog odgovora: “Ti divna, Božanstvena manifestacijo, kako bi spoznala svoju lepotu i ono sto jesi, da nemaš kao svoj odraz i sve ono što nisi? Kako bi raj mogla spoznati kao takav, ako nemaš iskustvo njegove suprotnosti, pakla? Kroz Tebe Ja spoznajem Sebe; tvoj jedini zadatak je da se toga setiš ako želiš da ponovo doživiš iskustvo jednosti. Seti se, kako si sama pristala na Božju igru, kako si bila ushićena i puna radosti pred neizvesnošću koji ćemo ples izabrati. Znala si, a to znaš i sada, da nikada nismo odvojeni, i da to nikada nismo ni bili. Ti samo veselo plešeš, a Ja sa radošću posmatram svaki tvoj korak. Idi sada, i ispričaj svetu svoje spoznavanje moje kreacije – Tebe.