Vadžroli – Sahadžoli Mudra – Nina Krako

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 297
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 14. May. 2023.

Vadžroli – Sahadžoli Mudra – Nina Krako

Sažetak

Sve dok je bindu/semena tečnost zadržana u telu, gde je onda strah od smrti? Telo jogija miriše prijatno čuvajući bindu/semenu tečnost.

Strah od smrti je jedna od najosnovnijih motivišućih sila koje upravljaju ljudskom ličnosti i ponašanjem. Njih je Rishi Patanjali nazvao kleshe. Strah od smrti nastaje od poistovećivanja sebe sa fizičkim telom. Oslobađanje semenene tečnost jako osnažuje ovo poistovećivanje. Kad jogi kontroliše bindu, ne dozvoljavajući njegovo oslobađanje iz tela čak ni u maithuni, poistovećivanje sa telom prestaje i svest je oslobođena od fizičke identifikacije. Onda se strah od smrti rastvara.

Iako osoba može reći da se ne plaši smrti, ipak, reakcije i odgovori tela odaju da je još uvek vođena ovim strahom. To ostaje podsvesna odrednica njenog ponašanja. Da bi ubedili svesni um u ¨ja nemam strahove˝ prema licu smrti nije teško. To je samo psihološka stvar. Kako mi možemo ubediti dublje nivoe uma i prevazići psihološke odgovore na strah koji su određeni u podsvesti? Za to, traba nastojati sa tantričkom i jogičkom sadhanom kao neophodnim i kompetentnim guruom.

Drugi segment sloka stadiuma je da očuvanje bindu menja miris tela jogija. Kako se ovo može desiti? Ciklične faze reproduktivnih procesa oslobađaju hemijske supstance iz tela koje imaju određene mirise. One su izolovane od strane naučnika i poznate su kao feromoni. Generalno mi nismo svesni tih mirisa osim ako su jaki, ali oni imaju suptilan uticaj na podsvesni deo mozga. Naučna istraživanja su pokazala da miris koji se oslobađa kod žena ispod pazuha na početku menstruacije pokreće lančanu reakciju kod druge žene koja živi u njenoj blizini.