Snaga sveže ceđenih sokova – Sonja Koldžić

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 416
  • File Size 377.57 KB
  • File Count 1
  • Create Date 8. December. 2016.
  • Last Updated 15. May. 2023.

Snaga sveže ceđenih sokova – Sonja Koldžić

Sažetak

ŽIVOTNA SNAGA

Čim sveže isceđeni povrtni i voćni sokovi postanu deo vašeg svakodnevnog načina života, dogodiće vam se nešto predivno. Prvo ćete primetiti izuzetan osećaj da vas samo jedna čaša svežeg soka može „podići“, posebno ako je popijete na prazan želudac. Zamislite kakav bi vam život mogao biti kada bi za razbuđivanje umesto jake jutarnje kafe mogli popiti čašu sveže isceđenog sirovog soka i gotovo odmah se osetiti osveženo, budno i željni videti šta donosi novi dan. To je oslobađajući uticaj snage sokova.

Sirov sok je najsavršenije gorivo za vaše telo. Visok sadržaj vode u njemu garantuje laku apsorbciju te čisti i hrani telo čitavim nizom važnih hranljivih sastojaka. To je čitava mudrost. Ali sirovi sok ima još jedno svojstvo, tajanstveni faktor X koji naučnici tek trebaju pravilno razumeti. Sveže isceđeni sokovi obiluju životnom snagom – prirodnom, sirovom energijom koja čudesno blagotvorno deluje na ljudsko telo.

Hranljiva i okrepljujuća vrednost sirovog soka dobro je poznata lekarima i zagovornicima prirodne medicine još od prelaska iz 19. u 20. vek, kada je nekolicina najcenjenijih pionira tog područja počela eksperimentisati sirovim namernicama kako bi poboljšali zdravlje. Poznata Robsäfte Kur (kura sirovim sokom), koju su osmislili dr.Max Bircher-Benner i dr. Max Gerson pre gotovo devedeset godina, danas je poznata kao najmoćniji kratkoročni „protivotrov“ za umor i stres. Do nedavno je to bilo rezervisano samo sa nekolicinu povlašćenih koji su mogli priuštiti odlazak u ekskluzivna letovališta.