Šanti mantre – Yuri Morozov

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 420
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 13. May. 2023.

Šanti mantre – Yuri Morozov

Sažetak

UVOD

Po završetku ovog kursa osećam kako je moja glava puna pitanja, mnogo više nego odgovora. Po mom mišljenju to je dobro, jer prenošenje znanja i treba da bude takvo. To za mene znači entuzijazam, želja da idem dalje putem joge, da vežbam, učim, meditiram... ali kako? Moja glava je sada prepuna pitanja i koliko god da osećam prijatno uzbuđenje i entuzijazam, ipak osećam i da sam konfuzan, malo nemiran. Ne znam kako i odakle da krenem i kako ću sada.

Negde pred završetak kursa, kada je počeo i kurs za meditaciju i ja mu se rado priključio, otkrio se i deo koji se odnosi na mantre. Video sam malu iskru svetlosti. Ta tematika me je veoma zaintrigirala i kada sam odlučio više da istražim polje mantre i zvuka postalo mi je sasvim jasno i zašto!

Davno pre ovog kursa imao sam neka iskustva sa meditacijom i sa njima zadovoljavajuće rezultate i spoznaje. Ipak, koliko god sam želeo da i dalje praktikujem meditaciju u svakodnevnom životu uvek mi je to teško padalo. Istinu govoreći uopšte i ne uspevam da meditiram, i pitam se šta ću sa svojim umom koji je toliko nemiran? Razumeo sam i u to verujem, da je glava najprljaviji deo čovekovog tela!

Joga meni daje odlične rezultate na fizičkom nivou i zaista osećam kako nakon praktikovanja hatha joge i izvođenja asana moj um ostane miran. Ali samo na kratko; čim izađem napolje iz sale i suočim se sa spoljašnjim svetom moja glava počne da misli... Već dugo tražim rešenje ovom problemu. Kako da očistim glavu? Kako da smirim misli? Stari tekstovi joge samo o tome i pišu! Veoma je malo starih izvora znanja koji su posvećeni asanama.