Reiki i Joga – Manuela Gaćeša

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 1757
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 13. May. 2023.

Reiki i Joga – Manuela Gaćeša

Sažetak

Praksa Reikija i Joge idu ruku pod ruku. Praktikovanje Joge povecava protok energije u zivotu osobe, pomaze joj da razume Reiki na dubok nacin. Reiki pomaze osobi da razume dublje nivoe Joge.

Joga je drevna umetnost, nauka balansiranja fizicke i suptilne anatomije pojedinca, oplemenjuje i revitalizuje sve nivoe covekovog postojanja. “Telo su kocije, cula su konji, culni objekti su putevi,um su uzde, inteligencija je kocijas. Sopstvo je putnik. Mudar covek zna da je njegovo pravo Ja- Sopstvo, samoispunjeno i samodovoljno samo onda kada je ujedinjeno sa telom, culima i umom” – Stara izreka iz Upanishade.

To stanje jedinstva zove se Joga. Joga oslobadja telo od stresa, smanjuje bol, uci pravilnom disanju, povecava gipkost tela, reguluse telesnu tezinu, pospesuje cirkulaciju, povoljsava kardiovaskularni sistem, ispravlja i popravlja drzanje tela i razvija osecaj sadasnjeg trenutka. Redovno praktikovanje Joge moze da donese dobre rezultate u terapijama kao sto su fizioterapija, psihoterapija, tretmanima artritisa srcanim problemima. Naucnici sirtom sveta proucavaju efekte Joge na ljudsko telo, njen uticaj na nervni sistem i koliko su asane i pranajama povezani sa unutrasnjim organima, endokrinim zlezdama i psiholoskim stanjem.

Postoji nekoliko tipova Joge ali Hatha Yoga, koja je kombinacija fizickih polozaja i disanja daje dublje znacenje Reikiju. Ha znaci udisaj, Tha znaci izdisaj. I upravo tim specijalnim metodama u rad usa odlazecim i dolazecim dahom, Hatha Yoga utice na telo spolja ka iznutra da bi dovela fizicke sile u red sa suptilnom anatomijom nase vise Bozanske prirode. Dovodjenjem u red nasih energija sa Bozijom protok Reiki energije se povecava.