Putovanje na astralni nivo – Ljiljana Gaćina

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 218
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 14. May. 2023.

Putovanje na astralni nivo - Ljiljana Gaćina

Sažetak

BEZ ČAROBNOG ŠTAPIĆA I NIMALO LAGANO

Tekst koji sledi uobičajeno bi se trebao nalaziti u predgovoru ili uvodnoj reči. Nalazi se ovde zbog pretpostavke da će većina čitalaca preskočiti uvod kako bi odmah ušla u srž sadržaja. U ovom slučaju, uvod predstavlja suštinu čitavog teksta.

Glavni ciljevi objavljivanja ove knjige su:

  1. Što veća dostupnost ovog rukopisa, da barem jedno ljudsko biće bude pošteđeno agonije i užasa, pokušaja i pogrešaka u području na kojem nema konkretnih odgovora, da pronađe utehu u saznanju kako su i drugi imali ista iskustva, da fenomen prepozna unutar sebe i time se poštedi traume psihijatrijskog lečenja ili još gore, nervnog sloma i zatvaranja u psihijatrijsku ustanovu.
  2. Da u našoj kulturi prihvaćena formalna nauka, sutra ili u godinama koje slede, proširi horizonte, koncepte i postulate te da, podstaknuta opisanim putokazima, otvori mogućnosti shvatanja nas samih i našeg okruženja, čime će se ljudsko znanje značajno obogatiti. Biće mi sasvim dovoljna nagrada ako se ikad i bilo gde ostvari jedan od ovih ciljeva ili oba.

Prezentacija ovog sadržaja nije namenjena nekoj određenoj naučnoj grupaciji. Najvažnije je da smisao bude što jasniji, da se iznosi bez dvosmislenih uopštavanja, jezikom kojeg jednako razumeju i naučnik i laik. Fizičari i hemičari, psihijatri ili filozofi mogu izneti iste pretpostavke, koristeći tehničke i stručne izraze. Takve interpretacije su očekivane. One samo mogu potvrditi da je plan komunikacije bio prikladan, budući da je cilj „jednostavnog“ govora efikasan prenos tačnog smisla daleko šire od usko specijalizovane struke.

Za očekivati je, takođe, da će mnoge interpretacije biti protivurečne. Najteži mogući umni proces predstavlja objektivno razmatranje ideje koja bi, ukoliko postane opšteprihvaćena činjenica, zahtevala odba-civanje čitavog dosadašnjeg znanja i iskustva. Mnoge su stvari dosad prihvaćene kao činjenica, iako su bile potkrepljene s daleko manje pravih dokaza nego što ih ima ovde. Nadam se da će na isti način biti prihvaćeni i ovde izneseni dokazi.