Pranayama tokom trudnoće – Marina Đermanović

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 1037
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 12. May. 2023.

Pranayama tokom trudnoće – Marina Đermanović

Sažetak

Pranayama – obeležje spiritualnog nasleđa Za buduću majku vežbanje Pranayame je jednako važno kao i vežbanje asana. Pranayama i asane ne samo da doprinose fizičkom i mentalnom zdravlju majke i bebe koju nosi u sebi, već takođe pomažu u prenosu duhovnog nasleđa.Vežbanjem yoge, majka nosi čisto, dobro i povoljno obeležje (shubha samskaras) koje nesvesno utiče i na bebu. U tome je ogromna važnost vežbanja yoge. Osnova se zasniva na samoj materici, kako bi se dete razvilo na moralno, intelektualno i spiritualno višem nivou.

Vyasa Maharishi, Shakti – deda Vyasa, Ashtavakra, Vamadeva, Shuka, itd, sve su primeri prosvetitelja koji su dosegli intelektualnu zrelost i duhovno ispunjenje još dok su bili u materici svoje majke. Majke ovih velikih proroka bile su duhovno napredne svaka na svoj način. Ako svaka buduća majka upamti ove primere i neustrašivo i hrabro vežba yogu, biće odgovorna za potomstvo visokog kulturnog nivoa. Otisak Yogabhyasa (vežbe yoge) ostaje duboko usađen u srcima dece.

Kada ih roditelji povedu putem vežbe, ovi otisci će procvetati u pravo vreme. Zbog toga je velika dužnost roditelja da vežba yogu. Yoga takođe pomaže budućoj majci da postane fizički jača i zdravija, a mentalno smirena i tiha, pomažući bebi da zdravo raste, fizički i mentalno.