Jogom protiv depresije – Jelena Ristić

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 1179
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date 12. December. 2016.
  • Last Updated 14. May. 2023.

Jogom protiv depresije – Jelena Ristić

Sažetak

„Izlečite se uz pomoć knjige Jogom protiv depresije. Obožavam ovu knjigu i najiskrenije Vam je preporučujem.
– Darma Sing Kalsa (Dharma Singh Khalsa), doktor medicine, autor knjige Meditacija kao medicina.

Prirodnim putem do mentalnog izlečenja Više od 25 miliona Amerikanaca koristi antidepresive, na koje se na godišnjem nivou potroši preko 50 biliona dolara. Ipak, čini se da su neželjena dejstva ovog toliko popularnog, u svakoj apoteci na recept dostupnog leka, gora od samih simptoma bolesti koju leči.

Ejmi Vajntraub, instruktorka joge sa mnogogodišnjim iskustvom, savetuje Vam da zaboravite na antidepresive i da na jedan mnogo bolji način – joga terapijom – krenete u borbu protiv depresije. Terapija koju Vam ona nudi u sebi sjedinjuje naučno dokazanu činjenicu o postojanju neraskidive veze između joge i emocionalne stabilnosti s jedne, i lepotu drevnih učenja o postizanju unutrašnjeg mira, s druge strane.

Proučavajuću efekte joge pri lečenju različitih vrsta bolesti kao što su distimija, anksiozna depresija i bipolarni poremećaji, Jogom protiv depresije nam otkriva kako i zašto specifični položaji, vežbe disanja i tehnike meditacije smanjuju bol i oslobađaju od različitih životnih trauma. U svojoj knjizi Vajntraub se osvrće i na lično iskustvo borbe protiv depresije, koju je upravo zahvaljujući svakodnevnom praktikovanju joge uspela da dobije.