Isceljujuće vizualizacije – Jasmina Đorđević

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 2179
  • File Size 197.17 KB
  • File Count 1
  • Create Date 11. December. 2016.
  • Last Updated 15. May. 2023.

Isceljujuće vizualizacije – Jasmina Đorđević

Sažetak

USMERENA VIZUELIZACIJA

Iako vaš mozak razmišlja rečima, vaše telo reaguje na zamišljene situacije kao da se one zaista dešavaju sada. Probajte i uverićete se. Na primer, ako se setite svađe od juče sa vašim prijateljem, vaše telo reaguje kao da se još uvek svađate. Zatvorite oči i setitie se zadnje svađe sa vašim prijateljem ili partnerom i obratite pažnju šta se dešava u vašem telu.

Možete primetiti da vam disanje postaje pliće i ubrzanije, da vam se mišići napinju i da vam srce kuca jače i da se osećate nervozno ili uznemireno.
Sada, setite se kada ste se osećali privrženo prijatelju ili partneru. Ili zamislite smirujuću sliku. Još jednom, obratite pažnju na to šta se dešava u vašem telu. Možete primetiti da je vaše telo počelo da se opušta, disanje je postalo dublje i pravilnije, srce kuca sporije i osećate se dobro. Evo još jedan primer. Zatvorite oči i zamislite da u ruci držite izrazito žuti, okrugli, sočni, zreo limun. Zamislite sada kako da ispuštate na sto i „slušajte“ tup zvuk koji pravi. Sada vizuelizujete kako uzimate oštar nož i presecate limun na pola. Uzmite polovinu limuna i (takođe u mašti) prinesite je nosu i počešite površinu sa noktom. Zamislite kako miriše. Na kraju, vizuelizujte kako ga grizete. Do sad vam je već verovatno krenula voda na usta kao da ste zaista zagrizli zreo limun.