Impersonalni Bog Ja Jesam – Dejan Ćosić

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 350
  • File Size 167.32 KB
  • File Count 1
  • Create Date 8. December. 2016.
  • Last Updated 15. May. 2023.

Impersonalni Bog Ja Jesam – Dejan Ćosić

Sažetak

JA JESAM

Tebi, koji čitaš, govorim. Tebi koji si kroz mnoga lutanja unaokolo žudno tražio u knjigama ,učenjima, filozofiji i religiji, a ne znajući zapravo šta. Da li istinu, Sreću, Slobodu ili Boga?

Tebi čija je duša umorna, obeshrabrena i gotovo lišena nade;
Tebi koji si mnogo puta ugledao tračak te istine. Da bi shvatio kad bi slijedio taj tračak i pokušavao doseći istinu, da je nestala u onostranosti i da je bila samo iluzija u pustinji;

Tebi koji si mislio da si je našao u nekom velikom učitelju koji je možda bio priznati vođa nekog udruženja, bratstva ili religije i koji ti se prikazivao ''Učiteljem''. Toliko su veličanstvene bile mudrosti koje je naučavao i djela koja je vršio, da bi se ti kasnije probudio i shvatio da je ''Učitelj'' bio samo ljudska personalnost sa zabludama, slabostima i skrivenim grijehovima. Na kraju bi shvatio da je isti kao i ti, iako je ta personalost bila put preko koje su bila izrečena učenja koja su ti se učinila najvišom istinom.

I sada si ovdje, izmorene i izgladnjele duše, ne znajući kuda krenuti.

Tebi dolazi JA JESAM.

Jednako i tebi koji si počeo osjećati prisustvo ove Istine u nutrini svoje ¨duše¨, tražeći potvrdu u onome što od nedavno iznutra nejasno teži za izrazom života.

Da, svima vama koji ste gladni ''Hljeba živiota'' dolazi JA JESAM.

Jesi li spreman učestvovati?