Emotivna inteligencija i joga – Jasmina Simović

 

 

Sažetak

Dokaz čvrstine uma je čvrstina pogleda. Čim um stekne postojanost i pogled bude postojan, nesigurnost u pogledu i pokretima u potpunosti nestaje.
Turijananda

EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

Čovek srednjih godina, dolazi po ko zna koji put na biro za zapošljavanje i počinje kao svaki put da viče. Žena koja radi ga je samo pogledala i slegla ramenima. Kaže da nema ništa za njega. Bilo joj je žao.To ne bi bilo ništa čudno, jer se priča odvija na teritoriji koja trenutno oskudeva u zoni zapošljavanja, ali ono što je čudno je što je taj isti čovek imao toliko puno ponuda za posao. Završio je dva fakulteta sa najboljim prosekom, ali nikako nije mogao da nađe posao.
Postavljalo se pitanje kako je bilo moguće da tako ,,inteligentan čovek“ ne može da se zaposli i da nije iskoristio toliko ponuda koje je imao. Kad god bi došao na posao svi bi bili oduševljeni njegovim znanjem, ali njegovi međuljudski odnosi su bili katastrofalni. Sa svima bi se svađao. Njegovo lice je bilo namrgođeno i vrlo brzo bi te konfliktne situacije dovele do toga da treba da ide. Nije imao ni priliku da pokaže svoje znanje. Bio je očajan. Pitao se kako je moguće da on, sa tolikom znanjem i kapacitetima, ne može da zadrži nijedan posao.

Seminarski radovi

Pregled radova po tematici

[wpdm_tree category=""]