Mi smo svetlosna bića – DNK kao skladište svetlosti – Ana Mitrić

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 1015
  • File Size 159.43 KB
  • File Count 1
  • Create Date 8. December. 2016.
  • Last Updated 16. May. 2023.

Mi smo svetlosna bića – DNK kao skladište svetlosti - Ana Mitrić

Sažetak

Fritz Albert Popp je verovao da je otkrio lek za rak. Bilo je to 1970. godine, godinu dana pre leta Edgara Mitchella na Mesec, i teoretski biofizičar na Marburškom univerzitetu u Nemačkoj, Popp je proučavao radiologiju, uticaj elektromagnetnog zračenja na biološke sastave. Proučavao je benzo(a)piren, policiklični ugljovodonik poznat kao jedan od najsmrtonosnijih kancerogena za čoveka, i osvetljavao ga ultraljubičastom svetlošću.

Popp se u laboratoriji često poigravao sa svetlošču. Od samog početka njegovih studija na Univerzitetu u Wurzburgu bio je fasciniran uticajem elektromagnetnog zračenja na živa jedinjenja. Mnogo puta je učio u kući, a ponekad čak i u istoj sobi u kojoj je Wilhelm Rontgen slučajno otkrio da zraci određene frekvencije mogu proizvesti slike čvrstih struktura u telu.

Popp je pokušavao da odredi kakav se rezultat postiže kada to smrtonosno jedinjenje stimulišemo ultraljubičastom svetlošću. Otkrio je da benzo(a)piren ima ludo optičko svojstvo.

Prvo apsorbuje svetlost, a zatim počinje da je emituje na sasvim drugoj frekvenciji, kao neki tajni agent koji presreće komunikacioni signal neprijatelja i izmeša ga. Ta hemikalija imala je ulogu u mešanju bioloških frekvencija.