Kako objašnjavate sve veću zainteresovanost, kako za praktikovanje, tako i za obuku joga instruktora u Vašoj školi, a i šire?

Promene koje su se dešavale na polju joge u svetu, su se odražavale i kod nas, samo sa izvesnim zakašnjenjem. Kako su se pojavljivali veliki učitelji i gurui u Indiji, tako su se njihova učenja prenosila na Zapad. Danas je situacija obrnuta, daleko  je veći broj kvalitetnih joga majstora na Zapadu nego u Indiji.

Kada sam 1982 počeo da držim časove joge, u Beogradu je bilo možda nas  petoro instruktora, a danas ih ima mnogo više.

Joga je u Srbiji  u međuvremenu ušla u zakonsku regulativu, kada je 2008 godine od strane Ministarstva Zdravlja priznata kao metod za unapređenje zdravlja ljudi.

Iako je joga prvenstveno namanjena duhovnoj samorealizaciji, poslednjih 30-tak godina se ona afirmisala kao profilaktička i terapeutska disiplina. Timovi lekara i naučnika ispituje efekte joge na ljudsko zdravlje. Pišu se doktorske disertacije, a u naučnim se časopisima sve više objavljuju veoma poučni i intersantni radovi o pozitivnim efektima tehnika joge u otklanjanju stresa. Sve je to uticalo da ljudi počnu sve više da se interesuju za jogu, ne samo kao vežbači već i za obuku joga instruktora.