Yoga assistant

 

Yoga Assistant

Yoga Assistant (link) je Web aplikacija nastala od strane sertifikovanih Joga instruktora Vidya Yoga škole sa ciljem da instruktorima, kao i svima koji već imaju izvesnog iskustva u praktikovanju Joga asana, pomogne u njihovoj svakodnevnoj praksi.

Osnovna svrha aplikacije je da omogući lako i efikasno upravljanje sekvencama Joga položaja (asana). Konkretno, vežbači koji već neko vreme redovno vežbaju Jogu mogu kreirati sekvence koje će potencirati one delove tela na kojima treba više raditi. Joga instruktori mogu kreirati sekvence za svoje redovne časove koji su prilagođeni sposobnostima vežbača u pojedinim grupama. Instruktori koji drže individulane časove, mogu se pripremiti za čas tako što će napraviti sekvencu koja je prilagođena vežbaču, odnosno uvažava ograničenja i eventualne povrede vežbača.

Neke od ostalih karakteristika ove aplikacije bi bile:

  • Mogućnost interaktivnog vežbanja uz aplikaciju. Naime, moguće je zadati trajanje asana u sekvenci. Kada se iz menija pokrene reprodukcija te sekvence, Yoga Assistant će izgovoriti sanskritski naziv sledeće asane u trenutku kada istekne predefinisano vreme zadržavanja prethodne asane. Na taj način bivate vođeni kroz sekvencu koju ste sami kreirali.
  • Aplikacija sadrži biblioteku od preko 100 asana, koje se izučavaju u okviru kursa za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi,od kojih je više od 80 detaljno opisano. Opis sadrži instrukcije zauzimanja asane, opis benefita i kontraindikacija kao i prevod sanskritskog naziva asane, a nije zaboravljen ni audio snimak izgovora naziva asane na sanskritu.
  • Poseban deo aplikacije se odnosi na Zajedničke sekvence, odnosno sekvence koje registrovani korisnici mogu deliti među sobom https://levit8ed.com/ .

Korišćenje Yoga Assistant aplikacije je potpuno besplatno, potrebno je samo da se registrujete. Aplikacija je dvojezična (srpski i engleski) i jezik u svakom trenutku možete promeniti klikom na odgovarajuće zastavice u gornjem desnom uglu.

Ukoliko vam ovaj kratak opis izgleda interesantno, kliknite na Yoga Assistant link (link) i bliže se upoznajte sa mogućnostima koje aplikacija nudi.

U kreiranju ove aplikacije učestvovali su sertifikovani Joga instruktori Vidya Yoga škole:

  • Aleksandar Maletić - koncept i programerski deo posla Yoga Studio Namaskar
  • Jadranka Kulić - detaljni opis asana na srpskom jeziku
  • Aleksandra Obradović - obrada audio snimaka izgovora naziva asane na sanskritu
  • Ivana Jovanović - demonstrator svih asana.