Šanti mantre – Yuri Morozov

Total Downloads388
Total Views636
Size0.00 KB
Download

 

 

Sažetak

UVOD
Po završetku ovog kursa osećam kako je moja glava puna pitanja, mnogo više nego odgovora. Po mom mišljenju to je dobro, jer prenošenje znanja i treba da bude takvo. To za mene znači entuzijazam, želja da idem dalje putem joge, da vežbam, učim, meditiram... ali kako? Moja glava je sada prepuna pitanja i koliko god da osećam prijatno uzbuđenje i entuzijazam, ipak osećam i da sam konfuzan, malo nemiran. Ne znam kako i odakle da krenem i kako ću sada.
Negde pred završetak kursa, kada je počeo i kurs za meditaciju i ja mu se rado priključio, otkrio se i deo koji se odnosi na mantre. Video sam malu iskru svetlosti. Ta tematika me je veoma zaintrigirala i kada sam odlučio više da istražim polje mantre i zvuka postalo mi je sasvim jasno i zašto!
Davno pre ovog kursa imao sam neka iskustva sa meditacijom i sa njima zadovoljavajuće rezultate i spoznaje. Ipak, koliko god sam želeo da i dalje praktikujem meditaciju u svakodnevnom životu uvek mi je to teško padalo. Istinu govoreći uopšte i ne uspevam da meditiram, i pitam se šta ću sa svojim umom koji je toliko nemiran? Razumeo sam i u to verujem, da je glava najprljaviji deo čovekovog tela!
Joga meni daje odlične rezultate na fizičkom nivou i zaista osećam kako nakon praktikovanja hatha joge i izvođenja asana moj um ostane miran. Ali samo na kratko; čim izađem napolje iz sale i suočim se sa spoljašnjim svetom moja glava počne da misli... Već dugo tražim rešenje ovom problemu. Kako da očistim glavu? Kako da smirim misli? Stari tekstovi joge samo o tome i pišu! Veoma je malo starih izvora znanja koji su posvećeni asanama.

Seminarski radovi

Pregled radova po tematici