Impersonalni Bog Ja Jesam – Dejan Ćosić

  • Version
  • Download 340
  • File Size 167.32 KB
  • File Count 1
  • Create Date 8th December 2016
  • Last Updated 8th December 2016

Impersonalni Bog Ja Jesam - Dejan Ćosić

tagovi


Najave > Aktivnosti

 

 

Sažetak

JA JESAM
Tebi, koji čitaš, govorim. Tebi koji si kroz mnoga lutanja unaokolo žudno tražio u knjigama ,učenjima, filozofiji i religiji, a ne znajući zapravo šta. Da li istinu, Sreću, Slobodu ili Boga?
Tebi čija je duša umorna, obeshrabrena i gotovo lišena nade;
Tebi koji si mnogo puta ugledao tračak te istine. Da bi shvatio kad bi slijedio taj tračak i pokušavao doseći istinu, da je nestala u onostranosti i da je bila samo iluzija u pustinji;
Tebi koji si mislio da si je našao u nekom velikom učitelju koji je možda bio priznati vođa nekog udruženja, bratstva ili religije i koji ti se prikazivao ''Učiteljem''. Toliko su veličanstvene bile mudrosti koje je naučavao i djela koja je vršio, da bi se ti kasnije probudio i shvatio da je ''Učitelj'' bio samo ljudska personalnost sa zabludama, slabostima i skrivenim grijehovima. Na kraju bi shvatio da je isti kao i ti, iako je ta personalost bila put preko koje su bila izrečena učenja koja su ti se učinila najvišom istinom.
I sada si ovdje, izmorene i izgladnjele duše, ne znajući kuda krenuti.
Tebi dolazi JA JESAM.
Jednako i tebi koji si počeo osjećati prisustvo ove Istine u nutrini svoje ¨duše¨, tražeći potvrdu u onome što od nedavno iznutra nejasno teži za izrazom života.
Da, svima vama koji ste gladni ''Hljeba živiota'' dolazi JA JESAM.
Jesi li spreman učestvovati?

Seminarski radovi

Pregled radova po tematici