Aktivnosti Vidya Yoga škole 2019.

Dana 08.12.2019 Dragan Lončar je budućim instruktorima joge u okviru obuke joga instruktora u Holističkoj akademiji ‘’Maja’’, održao predavanje na temu: ‘’Pranajama – tehnike jogičkog disanja’’.

Dana 3.11. 2019 Dragan Lončar je budućim instruktorima joge u okviru obuke joga instruktora u Holističkoj akademiji ‘’Maja’’, održao predavanje na temu: joga psihologija i etika joga učitelja.

Dana 27.10.2019.  u Vidya Yoga školi podeljeni su sertifikati polaznicima kursa meditacije (u trajanju od 36 sati). To je bio i dan kada se ove godine slavio Divali – praznik Boginje Lakšmi.

Dana 22.10.2019. u Vidya Yoga školi,  poznati tibetanski duhovnik - Kenpo Gjalcen Zangpo, koji gostuje u Beogradu u organizaciji Boddhi Path centra iz Beograda je zainteresovane instruktore Vidya Yoga škole inicirao u Tri Dragulja (Buddha, Dharma i Sangha)- tzv Utočište i u praksu Boddhisatve Avalokitešvare - Bude beskrajnog saosećanja. Duboko poštovanje Lami Gyalcen Zangpo-u i njegovom prevodiocu - mladom Lami koji je prevodio sa tibetanskog na engleski i velika zahvalnost organizatorima Boddhi Patth centra što su nam omogućili ovaj događaj, kao i svim prisutnima, koji su doprineli ovom veličanstvenom druženju.

Septembar/Oktobar  2019

Ivana Lončar, učiteljica Vidya Yoga škole, bila je u timu koji se bavio pripremom Missica Srbije 2019. u Grčkoj na ostrvu Tasos. Svojim iskustvom joga učitelja doprinela je održavanju njihove psiho-fizičke kondicije u zahtevnom periodu obuke i priprema.

 ’’Celokupni period priprema bio je dosta dinamičan i tekao je skladno, zahvaljujući organizatoru projekta Vesni de Vinca i sjajnim članovima odabranog tima. Devojke su veoma drage, prave dušice. Drago mi je što sam imala prilike da ih upoznam, kao i sve članove tima. Imala sam osećaj kao da je sve nekako lepo vođeno ’’odozgo’’ i nisam sumnjala u ishod desetodnevnog projekta na Tasosu. Srećna sam što sam imala priliku da podelim makar deo svoje velike ljubavi prema jogi ovim divnim mladim dušama''- kaže Ivana Lončar.
Prisustvo Njegove ekscelencije, ambasadora Indije u Srbiji, gosp. Subrata Batačardžija, u žiriju i koji je proglasivši Miss Srbije 2019. pohvalio primenu joge u pripremama, govori o svojevrsnom sinhronicitetu, koji samo pokazuje sve veću vrednost primene ove drevne discipline u svim segmentima života.

Dana 23.06. u Holističkoj akademiji ’’Maja’’, Dragan Lončar je učenike kursa za obuku joga instruktora upoznao sa metodom i radom S.N.Lazareva.

Dana 16.06. je ispred Narodne Skupštine Srbije, u organizaciji Indijske Ambasade u Beogradu, u prisustvu prve dame Srbije gospođeTamare Vučić, ambasadora Indije gosp. Subrat Bhatačardžija, njegove supruge i oko 200 vežbača - ljubitelja joge, obeležen Međunarodni dan Joge 2019. godine.

Čas je vodila učiteljica Vidya Yoge- Ivana Lončar.

Dana 15.06. Dragan Lončar je polaznicima kursa za obuku joga instruktora, u Holističkoj Akademiji ’’Maja’’ održao predavanje na temu jogičkog disanja.

Dana 09.06.2019 u okviru kursa za obuku joga instruktora u Holističkoj Akademiji Maja, Dragan Lončar je održao predavanje na temu: ’’Evolucija Svesti’’.

Dana 14.04.2019 u Holistickoj Akademiji Maja, Dragan Loncar je polaznicima kursa za obuku joga instruktora odrzao predavanje na temu Chakre.

Dana 06. i 07.04.2019 u Holistickoj Akademiji Maja, https://majapopov.com/ Dragan Loncar je polaznicima kursa za obuku joga instruktora, odrzao predavanje dela Patandjalijevih joga sutra Samaddhi Pada.

Dana 06. i 07.04.2019 Dragan Loncar je u Holistickoj akademiji Maja, u okviru kursa za obuku joga instruktora, odrzao predavanje iz Svara joge i tehnika pranajame.

18.03.2019  Dragan Loncar je u udruzenju ‘’Asklepios’’ odrzao predavanje na temu: ‘’Metod isceljivanja S.N.Lazareva’’.

Dana 02.03.2019 u Vidya Yoga centru, ajurvedski lekar Avishek Mishra je odrzao predavanje na temu ajurvede i cakri.

01.03.2019 u Anaradoyoga centru terapeutske joge u Beogradu, (www.anaradoyoga.com), Dragan Lončar je vežbačima joge održao predavanje o suštini meditacije.

23.02.2019 u holističkoj akademiji ‘’Maja’’, Dragan Lončar je u okviru kursa za obuku joga instruktora, održao predavanje iz Istorije joge, kao i filozofskih sistema u jogi.

21.02.2019 u Reiki savezu Srbije u okviru kursa za obuku reiki učitelja, Dragan Lončar je održao predavanje na temu "Učitelj-učiteljima".