Aktivnosti Vidya Yoga škole 2012.

 

08.02.2012– u Sali opštine ‘’Stari Grad”, Dragan Lončar, Prof. Dr.Snežana Milenković, psiholog i Dr.Mirjana Mićović, pedijatar i reiki učitelj, su održali predavanje u okviru kursa: ‘’Ljubav – put ka duhovnosti”. Kurs je akreditovan (A-1-3864.11), nosi 5 bodova  i namenjen je za lekare, medicinske sestre i tehničare.


10.02.2012– na Kolarcu u okviru ciklusa: “Alternativna medicina”, Dragan Lončar i Margarita Milenković – učitelj reikija, su održali predavanje na temu: ”Isceljivanje duše”, prema metodu ruskog iscelitelja – S.N.Lazereva.


04.03– Gost Vidya Yoga centra je bila gosp. Yoshida Katsuzo, majstor i guru čajne ceremonije – Chanoyu iz škole Ura Senke, iz Tokia. Generacija joga instruktora 2011/2012 je imala čast da prisustvuje jedinstvenom ritualu pripremanja i pijenja čaja, kao i da probaju poseban čaj i kolačiće, koji se tradicionalno u tu svrhu koriste. Gosp. Yoshida, nam je na kraju demonstrirala i tradicionalni japanski ples. Svi smo bili ganuti toplinom i vedrinom njenog duha, neposrednošću, jednostavnošću i dobrodušnošću. Ona je oličenje jednostavnosti i mudrosti zen-a. Kratka zazen meditacija koju je gosp. Yoshida na kraju podelila sa nama, bila je kondenzovan sadržaj saosećanja i mudrosti zen-a. Besprekoran prevod prof. japanskog jezika sa Filološkog fakulteta u Beogradu, Milice Jotov, na čiji je poziv i došla gosp. Yoshida, je doprineo da pravilno razumemo večne vrednosti jednog dela bogate tradicije Japana. O Chanoyu ritualu možete pročitati ovde.


30.03.2012– u 15h, u velikoj Sali Opštine ”StariGrad” u okviru Prve Medical Spa konferencije u Srbiji, DraganLončar je održao predavanje ”Koristi od vežbanja joge”.


30.03.2012– u 18:30 h. Dragan Lončar je u Domu Vojske Srbije, u okviru ProlećnogFestivala Zdravlja 2012, održao predavanje o ”Tehnikama disanjau jogi”.


31.03.2012– u 15h. u Domu Zdravlja ”Stari Grad”, učitelj joge DraganLončar je održao radionicu ”Tehnike joga disanja”.

31.03.2012– u 17h u Domu Vojske Srbije,u okviru Prolećnog Festivala Zdravlja,joga instruktori ”VidyaYoga” škole su održalidemonstraciju jednog joga časa.


21.04.2012– u Domu Omladine u Beogradu u organizaciji Bioetičkog društvaSrbije, organizovana je tribina, na temu: ”Komplementarnamedicina u Srbiji”. Učitelj joge Dragan Lončar je predstaviojogičke tehnike i opisao njihov uticaj na zdravlje i dobrobitčoveka. Ostali predavači na tribini su bili:

1.prof. dr Vuk Stambolovic, “Holisticka medicina”
2.Margareta Milenkovic, Usuji Tibetanski Karuna reiki Master – ucitelj,”Reiki”
3. dr Nevena Milosavljevic Labus, “Reiki -primer iz prakse”
4. Dragan Loncar. “Vidya Joga”
5. dr Dragana Matanovic, “Homeopatija”
6.prof. dr Ljubica Konstantinovic, “Akupunktura”
7. drMarijana Vucinic, “Terapija zivotinjama”


26.05.2012– Vidya Yoga škola je organizovala seminar Gong terapije. Gosti su bili Elisabetta Lupano (Ad Sach Kaurelisabetta.lupano@libero.it ) i Claudio Carucci (Saribjit Singh saribjitsingh@libero.it ), nada – yoga ačarije iz Rima iz škole: Armonic Bath Gong Sound. Efekte zvučne terapije gongom treba doživeti, jer ih je nemoguće opisati. Gong terapija je sastavni deo Nada Yoge – joge zvuka. Vibracije gonga su u stanju da pokrenu mnoge potisnute impresije – samskare, kada zvuk gonga slušamo u stanju relaksacije. Ova tehnika je poznata i kao ”Gong bath”, ili kupanje zvucima gonga, jer nas zvučni talasi tog drevnog istočnjačkog i mističnog instrumenta u pravom smislu reči zapljuskuju, oslobađajući nas svega što je suvišno i potisnuto. Osećamo se rasterećeno i ispunjeno, jer smo bliži sebi. Povezujemo se sa svojom pravom Prirodom.

Po efektima, koje je gong terapija ostavila na učesnike seminara, bilo je očigledno da je prevazišao svačija očekivanja.

Seminar je bio namenjen joga instruktorima i vežbačima i na njemu je bilo prisutno preko 60 praktičara joge.

Seminar je sertifikovan i nosi 6 bodova prema standardima Yoga Alliance (USA) (www.yogaalliance.org) i Joga Alijanse Srbije (www.jogaalijansasrbije.org), koji se odnose na kontinuirano obrazovanje joga instruktora.


14.i 15.06.2012 u DZ ’’Savski Venac’’na promociji knjige reiki majstora Margarite Milenković (www.reiki.rs), Dragan Lončar je održao radionicu o tehnikama joga disanja za Reikipraktičare.


Od 28.07. do 07.08.- grupa instruktora i vežbača Vidya Yoga škole je boravila u KarmaMigjur Lingu, u Montchardonu, tibetanskom budističkom manstiru uAlpima, u Francuskoj, na satsanzima i inicijaciji kod Karmape..

[Not a valid template]

14. septembra 2012– god Joga Studio Hipokrat iz Novog Sada (www.jogastudiohipokrat.rs), organizovao je predavanje Dragana Lončara. Tema predavanja je bila: “Dragocenosti joga tehnika – Joga i stres”.


16.09.2012– na sajmu fitnesa, velnesa i zdravog života – Welfit 2012 uBelexporcentru u Beogradu, Dragan Lončar je zajedno sainstruktorima Vidya Yoga škole održao kraće predavanja idemonstraciju najvažnijih tehnika joga disanja.


17. -29.09.2012– u primorskom gradiću Porto Karas u Grčkoj, VidyaYoga škola je učestvovala u pripremi devojaka za Miss Srbije.Instruktorka Vidya Yoge – Aleksandra Obradović, ih je svakojutro rekreirala i relaksirala, tokom njihovih priprema u Grčkoj.


22.09.2012– na jesenjem Festivalu zdravlja, u Domu Omladine, Dragan Lončar jeodržao predavanje o Samkhja jogi.


26.10.2012– u Joga studiju Hipokrat u Novom Sadu, Dragan Lončar je održao predavanje na temu: “Psihologija čakri”.


14.12. 2012– Dragan Lončar je u Novom Sadu, u Joga studiju ”Hipokrat”, održao predavanje na temu: ”Skrivena područja uma”.