Naslovna arrow Kurs za obuku joga instruktora za rad sa trudnicama arrow Učitelji kursa za obuku joga instruktora za rad sa trudnicama

Učitelji kursa za obuku joga instruktora za rad sa trudnicama

Divna Miljković


Divna_Miljkovic image002

Rođena je u Beogradu 11.02.1954. godine.

Završila je Srednju medicinsku školu za babice 1973. godine i diplomirala na Višoj medicinskoj školi 1988. godine.

Od 1973. do 1997. godine radila je kao babica u porodilištu, edukovala se za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj i ima dugogodišnje iskustvo vođenja tog programa. Tokom rada u porodilištu i privatnoj praksi u pripremu trudnica za porođaj integriše elemente joge sa željom da trudnice usmeri ka prirodnom porođaju.

Sertifikovani je fitness instruktor (Core Fitness Course, FISAF, 2004. ) i ima dugogodišnje iskustvo u vođenju programa rekreacije.

Sertifikovani je instruktor Ha-tha joge u klasi Dragana Lončara, škola Vidya Yoga i sertifikovani instruktor prenatal joge (Yoga Alliance, SAD).

Dragan Lončar

DL

Biografija
Dragan Lončar je rođen u Tel Avivu, u Izraelu, 2. januara. 1957. godine. Sa jogom se upoznao tokom studija u 1976. god. i od tada je redovno praktikuje. Boravio je u Indiji nekoliko puta, po više meseci, pohađajući razne kurseve iz oblasti joge i meditacije. Izučavao je sanskrit, indijsku astrologiju i ezoternu pozadinu mitova i rituala drevne Indije.

Lončar je prvi u Srbiji počeo da uvodi standarde evropskih i svetskih  asocijacija u podučavanju joge i obuci instruktora joge.  Lončar i njegova škola joge registrovani su kod Yoga Alliance (SAD) i European Yoga Alliance (Španija),  najjačim federacijama joga instruktora i škola joge u svetu. Dragan Loncar je predstavnik Evropske Joga Alijanse za Srbiju i Hrvatsku.

Zajedno sa Prof. Dr. Vukom Stambolovićem i lekarima Komisije za Tradicionalnu Medicinu pri Ministarstvu Zdravlja Republike Srbije, Lončar doprinosi da se krajem 2008 godine donese pravilnik o alternativnoj medicini, (u delu, koji se odnosi na jogu) kojim je joga priznata od strane Ministarstva Zdravlja Republike Srbije, kao metod za unapređenje zdravlja ljudi.  Ovim je pravilnikom, prvi put kod nas zvanično omogućeno uvođenje joga terapije u zdravstvene državne ustanove.

Pored časova joge, Lončar drži predavanja, kurseve i seminare iz oblasti psihologije i filozofije joge, fiziologije joge, tehnike pravilnog i jogičkog disanja, relaksacije i meditacije. Poslednjih godina on se posvetio obuci instruktora joge. U slobodno vreme prevodi literaturu iz oblasti joge, kao i drugih praktično-filozofskih predmeta.

Dr. Med. Vladimir Vajs

Dr. Med. Vladimir Vajs

Rodjen 01. 08. 1962 u Pančevu
Osnovnu i srednju školu završio u Pančevu
Diplomirao na medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1988 g
Završti specijalizaciju iz ginekologije 1995 na Beogradskom medicinskom fakultetu
Položio subspecijalistički ispit iz perinatologije 2001na Beogradskom medicinskom fakultetu
Radio  od 1988 do 1991 u Srednjoj medicinskoj školi „ Stevica Jovanović“Pančevo,
Od 1991 zaposlen na Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Pančevu
Od 1995 do 2001  radio kao  šef porodilišta GAO  OB Pvo
Od 2001 do danas načelnik ginekološko akušerskog odeljenja bolnice u Pančevu
Br licence LKS 20

Dr Milica Vesić Dimitrijević

image005

Dr Milica Vesić Dimitrijević rodjena je u Beogradu gde je završila školovanje  i Medicinski Fakultet. Godinu dana školovana u USA.
Od 1975 godine radila na Ginekološko akušerskom odeljenju Bolnice Dr Dragiša Mišović u Beogradu kao  specijalista ginekologije i akušerstva.
Edukovana u okviru perinatologije na King’s Koledžu u Londonu gde je usavršila svoje poznavanje ultrazvuka.
U toku rada u Bolnici bila uključena u UNICEF-ov program ’’Baby Friendly’’ kao spoljnji ocenjivač.
Od 2006 godine radi kao privatnik u svojoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu.
Kako je 36 godina u aktivnoj ginekološko akušerskoj praksi i poznaje sve protokole i postupke koji se primenjuju u porodilištima u našim bolnicama,  pristalica je što prirodnijeg pristupa trudnoći i porodjaju.
Učestvuje u pripremi trudnica za prirodni porođaj i pristalica je što manjeg medikamentoznog mešanja u prirodni tok porođaja.